Wat doet een store manager?

Werk jij in de detailhandel en droom je soms over een volgende stap in je carrière? Misschien zijn er wel mogelijkheden om door te groeien tot storemanager voor jou! Of wellicht ben je nu een storemanager en wil je graag een volgende stap maken naar bijvoorbeeld een grotere winkel.

Match for Talent is al 14 jaar lang een specialist in vacatures in de detailhandel. Wij werken als werving en selectiebureau voor de leukste winkelorganisaties in Nederland en België. Al onze recruiters hebben ooit zelf in de winkel gewerkt, of zelfs eigen winkels gehad. Daarom zijn wij goed in wat wij doen. We hebben zelf met onze voeten in de modder gestaan! En daarom begrijpen wij jou heel goed.

Match for Talent is de specialist in storemanagers vacatures in Nederland! Wij zijn iedere dag weer enthousiast over deze meest leuke vacatures. Wat maakt het nou zo leuk om storemanager te zijn?

Jij bent geschikt voor een rol als store manager, omdat:

Een storemanager is een super leuke job! Als je van dynamiek houdt, dan ben je hier zeker voor geschikt. Een storemanager kan in allerlei soorten winkels werken van variërend van fashion, lingerie sport, keukenzaken, doe-het-zelf winkels tot aan warenhuizen vol mode en lifestyle. Dit kunnen kleine maar ook hele grote winkels zijn. En afhankelijk daarvan is de eindverantwoordelijkheid iedere keer anders.

Over het algemeen is een storemanager eindverantwoordelijke op zowel commercieel als operationeel gebied. De meeste storemanagers hebben een team met verkoopmedewerkers en soms ook runners of logistieke medewerkers.

De werkzaamheden van een store manager

Een storemanager heeft een breeds scala aan verantwoordelijkheden en is de persoon die de winkel effectief leidt en zijn teams coacht en traint op service, kwalitatieve goede verkoop maar ook op enthousiasme en een goede samenwerking binnen het team en natuurlijk de focus op de klant.

Daarnaast is de storemanager vaak ook verantwoordelijk voor de kassasystemen, geldstromen, administratie, in sommige gevallen marketing en personeelszaken. Het belangrijkste blijft dat de klant koning is en altijd tevreden het pand weer verlaat. Meestal werk je nauw samen met de retailmanager van de organisatie.

Ben je een assistent filaalmanager, shopmanager of storemanager van een winkel en je wilt een keer met ons sparren over jouw mogelijkheden, neem dan zeker contact met ons op. Met onze retail achtergrond kunnen wij jou zeker helpen!

Wat verdient een store manager?

Het salaris van een storemanager is dus dan ook vaak afhankelijk van de ervaring, de teams, de vloeroppervlakte en natuurlijk de kennis van het vak. In 2023 zien wij dat de salarissen liggen tussen de € 2.700,00 en € 4.000,00 bruto. Dit is natuurlijk wel op fulltime basis.

In veel organisaties ontvangen de storemanagers ook bonussen en deze zijn dan altijd afgestemd op verkoop en de omzet van de winkel

Lees meer of hulp nodig?

Bekijk onze filiaalmanager en store manager vacatures. Voor meer informatie over tarieven en inhoudelijke vragen, neem direct contact op.

Lees meer over het voorbereiden van jouw sollicitatiejezelf verkopen tijdens een sollicitatiegesprek en hoe je moet een sollicitatiegesprek voeren.

Contact

Veluwezoom 5
1327 AA Almere

020-8201852
info@matchfortalent.nl 

Match for talent