Wat doet een online marketeer

Je gaat solliciteren voor een nieuwe job als Online Marketeer! Salaris en mogelijke doorgroeimogelijkheden zijn heel belangrijk voor jou. Dus je wilt graag weten wat de gemiddelde salarissen zijn. Het verschilt nogal of je nu een junior, medior of al jaren als online marketeer werkt.

Match for Talent is gespecialiseerd in e-commerce ofwel digital marketing oplossingen. We hebben een groot netwerk aan specialisten binnen het online marketing vakgebied. Daarnaast kunnen onze recruiters advies geven over de e-commerce voor jouw bedrijf.

Wat doen een online marketeer precies binnen een organisatie?

Een online marketeer (of internet marketeer) is een marketing medewerker die zich bezighoudt met internet marketing of online marketing. Online marketing is een vorm van marketing van producten en diensten via internet. Hiermee bedoelen we internetreclame, maar ook minder directe vormen van marketing. Online marketing is maar een klein gedeelte van het gehele marketingtraject. Daarom zijn online marketeers vaak tactisch en uitvoerend, in tegenstelling tot marketeers die meer strategisch werken.

De werkzaamheden van een online marketeer

Een online marketeer analyseert de online markt en mogelijkheden op het gebied van online marketing. De online marketeer kijkt heel kritisch naar de huidige marketingstrategie en activiteiten, de verschillende marketingkanalen en de middelen die er zijn. Vervolgens stelt de online marketeer vast hoe de online doelgroep het beste bereikt kan worden en welke vorm van online marketing het meest rendabel is en de hoogste ‘return on investment’ (ROI) oplevert.

Na het in kaart brengen van de mogelijkheden, geeft een online marketeer een persoonlijk marketing advies. De online marketingdoelstellingen worden concreet gemaakt en kansen, prioriteiten en verbeterpunten worden in kaart gebracht. Een praktisch stappenplan laat zien hoe deze doelstellingen behaald zullen worden, welke investering hier voor nodig is en wat het oplevert.

Nadat het online marketingplan concreet is gemaakt, gaat de online marketeer hiermee aan de slag. Indien de online marketeer niet alle taken zelf op zich kan nemen, worden er verschillende experts ingehuurd, zoals een SEO specialist, SEA specialist, webdeveloper, of webdesigners. Advertentiecampagnes kunnen worden opgezet en content wordt geplaatst zodat aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. De online marketeer (senior) stuurt de verschillende online marketeers aan en is verantwoordelijk voor het geheel.

Uiteindelijk worden hypotheses opgesteld en advertentieteksten worden getest. Het bezoekersgedrag wordt in kaart gebracht en met a/b testen wordt de conversiegerichtheid van een pagina vastgesteld. Met Google Analytics en andere analytische programma’s worden gebruikt om de resultaten van diverse online marketing campagnes in kaart te brengen. De online marketeer bepaalt de effectiviteit van de algehele marketingstrategie, waarna deze kan wordt bijgesteld als dit nodig is zodat er voortdurend naar het beste resultaat gestreefd wordt.

Hoe zit het dan met de verschillende titels? Wanneer ben je junior, medior of senior marketeer? En wat is het salaris van een online marketeer?

Afhankelijk van hoeveel praktijkervaring een online marketeer heeft en hoe de ervaring en expertise van een online marketeer is, krijg je de titel junior, medior of senior marketeer. Een junior online marketeer heeft meestal tussen 1 en 2 jaar werkervaring. En om van een junior naar een medior rol te gaan, dan duurt dat 2 tot 5 jaar. Dit verschilt sterk per bedrijf. De titel senior online marketeer geeft aan dat je een expert bent en dus veel werkervaring hebt opgedaan binnen het vakgebied. Maar de bedrijven waar wij mee werken of bij nieuwe aanvragen zijn ook vaak nieuwsgierig wat de markt op dit moment doet! Wat is nu echt gangbaar? Het salaris van een online marketeer varieert per branche, daarnaast speelt ook de regio in Nederland een factor. Afgezien hiervan, zien we dat gemiddeld genomen het salaris van een digital marketeer of online marketeer als volgt kan worden ingedeeld.

Salaris online marketeer bruto op basis van 40 uur.

  • Junior: vanaf € 2500,- tot € 3250,-
  • Medior: vanaf € 3250,- tot € 4000,-
  • Senior vanaf € 4000,- tot € 5500,-
  • Salarissen die hier boven liggen zijn veelal manager of teamlead posities.

Zo kan bijvoorbeeld het salaris van een e-commerce manager of Digital Marketing manager op jaarbasis boven de 100k uitkomen.

Kandidaten die voor deze posities in aanmerking willen komen, dienen veelal in het bezit te zijn van minimaal vijf jaar relevante werkervaring.

Doordat Match for Talent telkens nieuwe vacatures binnenkrijgt op het gebied van e-commerce en digital marketing, kunnen wij voor onze opdrachtgevers snél schakelen met de juiste kandidaten uit ons netwerk. Tegelijkertijd kunnen we voor kandidaten snel een passende vacature vinden.

Lees meer of hulp nodig?

Lees voor meer informatie over de specialismes van een digital marketing en e-commerce afdeling onze blogpost over dit onderwerp. Voor meer informatie over tarieven en inhoudelijke vragen, neem direct contact op via steven@matchfortalent.nl of bel naar 06-12543754. Bekijk onze e-commerce vacatures.

Lees meer over het voorbereiden van jouw sollicitatiejezelf verkopen tijdens een sollicitatiegesprek en hoe je moet een sollicitatiegesprek voeren.

Contact

Veluwezoom 5
1327 AA Almere

020-8201852
info@matchfortalent.nl 

Match for talent