Wat doet een content marketeer

Ben jij op zoek naar een vacature als content marketeer/specialist?

Bij Match for Talent hebben we regelmatig vacatures voor content marketeers en specialisten op een E-Commerce afdeling of Digital Marketing afdeling. Match for Talent is werkzaam binnen de retail en veelal b2b of MKB organisaties.

Wie is de content marketeer binnen een organisatie?

Een content marketeer gebruikt content om zijn product of dienst in de markt te zetten. Content is een breed begrip en kan op verschillende manieren tot stand worden gebracht. Bijvoorbeeld geschreven content zoals blogs, foto’s, videomateriaal en nog veel meer. Content marketing kan verschillende doelen hebben. Zo kan het worden ingezet om een bezoeker te informeren of van een bepaalde mening te overtuigen. In veel gevallen is het uiteindelijke doel van de content om de lezer tot actie over te laten gaan en te laten converteren. Dit zou bijvoorbeeld een online aankoop kunnen zijn in een webshop, het inschrijven voor een nieuwsbrief of op een andere manier contactgegevens achter te laten zodat de bezoeker in een later stadium met andere content kan worden benaderd.

Welke uitdaging heeft een Content Marketeer/Specialist?

Één van de belangrijkste uitdagingen voor een content marketeer is het creëren van waardevolle en boeiende content die de doelgroep aanspreekt en betrekt. Content marketeers moeten in staat zijn om content te ontwikkelen die relevant is voor de doelgroep, hun behoeften en interesses begrijpt, en tegelijkertijd de doelen van het bedrijf of de organisatie ondersteunt.

 • De content marketeer brengt de informatiebehoefte per stap in de customer journey in kaart en zorgt voor de creatie en promotie van content.
 • Het plannen van contentmarketingstrategieën en het vaststellen van kortetermijndoelstellingen
 • Contentmarketingacties ondernemen om bedrijfsdoelen te bereiken
 • Samenwerken met ontwerp- en content writing teams om content van hoge kwaliteit te produceren
 • Een redactionele kalender ontwikkelen
 • Zorgen dat deadlines worden gehaald
 • Regelmatig boeiende inhoud leveren
 • De inhoud proeflezen, bewerken en verbeteren
 • De geschreven inhoud optimaliseren met inachtneming van SEO en Google Analytics
 • Analyseren en verbeteren van het webverkeer met behulp van statistieken
 • Het delen van verschillende soorten inhoud via verschillende kanalen
 • Zorgen voor een substantiële en voortdurende aanwezigheid op het web
 • Feedback van klanten ontvangen
 • Nieuwe ideeën genereren om de klantbetrokkenheid te vergroten

Welke vaardigheden heb je nodig als content marketeer?

Uiteraard is het belangrijk dat je taal goed beheerst en goed bent in het schrijven van teksten. Daarbij is het van groot belang dat een content marketeer creatief kan denken en zich kan inleven in de lezer. Een content marketeer heeft een goed ontwikkeld inlevingsvermogen nodig en moet antwoord kunnen geven op de belangrijkste vragen die zich in het hoofd afspelen van iemand die de content ziet en aan de hand daarvan een keuze maakt of handeling uitvoert.

Wat verdient een Content Marketeer /Specialist?

Zoals in vele beroepen, is het bij een salaris afhankelijk of je een junior, medior of senior specialist bent. Daarnaast kan het ook afhankelijk zijn in welke provincie je woont.

Het gemiddelde salaris voor junior online marketeer is ongeveer € 2.463 per maand (2023). Ben je een medior dan kan dit oplopen naar € 3.000 per maand en op senior level tot € 4200. Let wel, het blijft afhankelijk van de organisatie, provincie en je werkervaring.

We krijgen telkens nieuwe vacatures binnen op het gebied van E-Commerce en Digital Marketing. Hierdoor kunnen wij snél schakelen met de juiste kandidaten uit ons netwerk. Tegelijkertijd kunnen we voor kandidaten snel een passende vacature vinden.

Interesse of hulp nodig?

Lees voor meer informatie over de specialismen van een online marketeer en e-commerce manager. Voor meer informatie over tarieven en inhoudelijke vragen, neem direct contact op via steven@matchfortalent.nl of bel naar 06-12 54 37 54. Lees meer over wat een online marketeer doet of wat een e-commerce manager doet.

Contact

Veluwezoom 5
1327 AA Almere

020-8201852
info@matchfortalent.nl 

Match for talent