Waarom werving & selectie uitbesteden?

Waarom werving & selectie uitbesteden?

Het uitbesteden van werving en selectie van de juiste kandidaten kan een strategische zet zijn voor jouw bedrijf. Wij kunnen professionele ondersteuning bieden dankzij onze jarenlange ervaring in uw branche en inzicht in de arbeidsmarkt. Dit zorgt ervoor dat wij vacatures kunnen verbinden aan de juiste doelgroep, om zo een perfecte kandidaat te vinden en een succesvolle plaatsing te realiseren. Zodat u tijd en geld bespaart en u zich kunt richten op andere belangrijke taken.

Wat is werving en selectie precies?

Werving en selectie is het proces waarbij je geschikte sollicitanten aantrekt, identificeert, evalueert en aanneemt om een openstaande vacature te vervullen. Dit proces is cruciaal voor het succes, omdat het ervoor zorgt dat je de beste en betrouwbare kandidaten aantrekt. Door persoonlijke aandacht te besteden aan elke stap van dit proces, kunnen wij ervoor zorgen om de perfecte match te vinden.

Werving en selectie uitbesteden: de voor- en nadelen

Het uitbesteden van werving en selectie kan voor jouw bedrijf een aantrekkelijke optie zijn. Het biedt diverse voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van het uitbesteden van werving en selectie. Beginnend met de voordelen:

Expertise en specialisatie

Wij hebben gespecialiseerde recruiters met diepgaande kennis en ervaring in verschillende sectoren. We zijn beter uitgerust om gekwalificeerde kandidaten te identificeren en aan te trekken. Daarnaast hebben we inzicht in de huidige arbeidsmarkttrends, salarisverwachtingen en beschikbare talenten, waardoor we efficiënter kunnen werven en goede kandidaten kunnen aantrekken.

Tijd- en kostenbesparing

Het uitbesteden van het recruitmentproces bespaart tijd voor jouw interne HR-team, waardoor jullie je kunnen concentreren op andere kerntaken. Hoewel er kosten verbonden zijn aan het inschakelen van een recruitmentbureau, kunnen deze vaak lager zijn dan de totale kosten van een intern recruitmentproces, inclusief advertentiekosten, screening en interviewtijd.

Toegang tot een breder talentennetwerk

Wij hebben toegang tot een groot netwerk met een uitgebreide database van potentiële kandidaten, inclusief passieve werkzoekenden die mogelijk niet actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dankzij onze netwerken kunnen we vaak sneller geschikte medewerkers vinden en uitnodigen voor een eerste gesprek.

Verbeterde kwaliteit van kandidaten

Wij voeren uitgebreide screenings en assessments uit om ervoor te zorgen dat sollicitanten voldoen aan de functie-eisen en passen binnen jullie bedrijf om zo de perfecte medewerker te vinden. We maken gebruik van geavanceerde tools en technieken voor het beoordelen van de sollicitanten, wat resulteert in een hogere kwaliteit sollicitanten. Dit doen we in samenwerking met The Selection Lab (www.theselectionlab.nl)

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Jullie kunnen het werven opschalen of afschalen afhankelijk van jullie personeelsbehoeften, zonder de noodzaak om intern personeel in te huren of te ontslaan. We werken op verschillende manieren samen met bedrijven, bijvoorbeeld door het aanbieden van tijdelijke krachten, permanente plaatsingen of gespecialiseerde projectteams.

Vermindering van risico’s

Door gebruik te maken van onze expertise, kennis, jarenlange ervaring en persoonlijke benadering wordt het risico op een verkeerde aanstelling van een nieuwe medewerker verminderd..

Nadelen van het uitbesteden van werving en selectie

Kosten

Het inschakelen van een recruitmentbureau brengt kosten met zich mee, zoals bemiddelingskosten of een percentage van het jaarsalaris van de aangeworven kandidaat. Het kan daarbij soms moeilijk zijn om te rechtvaardigen waarom een extern bureau wordt ingehuurd, vooral als de interne middelen beschikbaar zijn.

Verlies van controle

Door de selectie uit handen te geven, heeft het interne HR-team minder direct inzicht en controle over de wervingsactiviteiten. Er ontstaat een afhankelijkheid van het recruitmentbureau voor het vinden van nieuwe collega’s, wat problemen kan opleveren als de dienstverlening niet aan de verwachtingen voldoet. Daarom vinden wij een sterke communicatie heel belangrijk. Zowel in het belang van de klant als voor de recruiter.

Bedrijfscultuur en fit

Externe recruitment heeft mogelijk als nadeel dat onze recruiters niet dezelfde mate van inzicht in de bedrijfscultuur en specifieke behoeften als interne medewerkers hebben, wat kan leiden tot minder goede matches op de vacature. Ondanks uitgebreide screenings kan er daarom altijd een risico zijn dat de geselecteerde kandidaten niet volledig passen binnen de organisatie en bij het huidige personeel. Onze recruiters zullen daarom een uitgebreide vacature intake inplannen en het bedrijf bezoeken om zo het juiste gevoel te creëren.

Communicatie en samenwerking

Samenwerking kan communicatie-uitdagingen met zich meebrengen, wat kan leiden tot misverstanden of vertragingen. Wij vinden het belangrijk om te begrijpen wat jullie zoeken in een kandidaat en zorgen daarom voor een goede afstemming en communicatie.

Hoe ziet het werving- en selectieproces eruit?

Wanneer je ervoor kiest om het werving- en selectieproces bij ons uit te besteden, kun je een gestructureerd en professioneel proces verwachten. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe ons selectieproces eruitziet:

Intake en vacatureanalyse

Kennismakingsgesprek 

We beginnen met een uitgebreid kennismakingsgesprek om jullie organisatie, bedrijfscultuur en specifieke behoeften van de functie te begrijpen.

Vacatureanalyse

Samen wordt een gedetailleerde vacatureanalyse uitgevoerd om de vereiste vaardigheden, kwalificaties en verantwoordelijkheden duidelijk te definiëren voor een juiste vacaturetekst.

Functieomschrijving

Op basis van de analyse wordt een nauwkeurige en aantrekkelijke functieomschrijving opgesteld voor de werving van potentieel nieuw personeel.
Wervingsstrategie ontwikkelen.

Doelgroepbepaling

We identificeren de juiste doelgroepen, markt en kanalen om de vacature onder de aandacht te brengen. Dit is zeer belangrijk voor het vinden van de juiste fit. We maken hier gebruik van speciale data.

Wervingskanalen 

We beslissen via welke kanalen de werving het meest effectief zal zijn, zoals online vacaturebanken, sociale media, professionele netwerken en gespecialiseerde platforms.

Pro-actieve werving

Naast het plaatsen van vacatures wordt er actief gezocht naar geschikte kandidaten.

Vacaturepublicatie en kandidatenwerving

de functieomschrijving wordt verspreid via de gekozen wervingskanalen.
Proactieve benadering: Actief benaderen van potentiële medewerkers uit ons bestaande database en netwerken.

Voorselectie en Screening Cv-selectie

Ontvangen sollicitaties screenen we zorgvuldig op basis van de gestelde eisen en skills in de vacature.

Telefonische screening

We voeren korte telefonische gesprekken om de geschiktheid van de kandidaten te beoordelen en worden online of face to face afspraken ingepland.

Online Assessment

Waar nodig worden online assessments en tests ingezet om de vaardigheden en competenties van kandidaten objectief te meten. Interviewrondes. Voor geselecteerde kandidaten worden diepte-interviews afgenomen om hun ervaring, motivatie, skills en culturele fit verder te beoordelen.

Selectie en aanbodbeheer

Referentiechecks: Referenties van de geselecteerde kandidaten worden gecontroleerd om een vollediger beeld van hun werkverleden en prestaties te krijgen.

Aanbeveling

We geven een aanbeveling en introductie van de kandidaat op basis van de bevindingen uit de selectieprocedure. De kandidaten worden voorgesteld op basis van onze bevindingen en de kandidaat zal tijdens het gehele sollicitatie proces door ons begeleid worden
Een intensief traject samen met de opdrachtgever en de kandidaat zal plaatsvinden.

Aanbodbeheer 

Ondersteuning bij het opstellen en communiceren van het arbeidsaanbod aan de beste kandidaat. Mocht een kandidaat niet geschikt zijn dan zal Match for Talent blijven sourchen en kandidaten spreken tot de juiste kandidaat is gevonden.
Match for Talent werkt op basis van no cure no pay – er worden vooraf geen kosten berekend. Er volgt pas een faktuur als een kandidaat zijn nieuwe baan heeft geaccepteerd.

Werving en selectie uitbesteden bij Match for Talent

NO CURE NO PAY

Ben je op zoek naar de beste talenten voor jouw bedrijf, maar heb je niet de tijd of middelen om het wervingsproces intern te beheren? Bij Match for Talent begrijpen we de uitdagingen van het vinden en selecteren van topkandidaten. Daarom bieden wij uitgebreide werving- en selectie aan die je helpt om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.

Bij Match for Talent zijn wij toegewijd aan het vinden van de perfecte kandidaten die niet alleen gekwalificeerd zijn, maar ook passen binnen de cultuur en visie van jouw bedrijf. Laat ons jouw partner zijn in dit belangrijke proces.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jouw wervings- en selectieproces naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen bouwen we aan een succesvollere toekomst voor jouw bedrijf.

Contact formulier

Veelgestelde vragen over werving en selectie uitbesteden

Waarom werving en selectie uitbesteden?

Het uitbesteden van werving en selectie biedt je de mogelijkheid om te profiteren van onze expertise en uitgebreide netwerk. Dit leidt tot tijd- en kostenbesparingen, een verbeterde kwaliteit van kandidaten en een vermindering van de risico’s die gepaard gaan met verkeerde aanstellingen.

Wat valt onder werving en selectie?

Werving en selectie omvat het gehele proces van het aantrekken, identificeren, evalueren en aannemen van geschikte kandidaten voor een openstaande functie. Dit omvat activiteiten zoals vacaturepublicatie, cv-selectie, interviews, screenings en assessments, en het doen van een arbeidsaanbod aan de beste kandidaat.

Wat is een normale fee voor werving en selectie?

De fee voor werving en selectie kan variëren, maar doorgaans rekenen we een bemiddelingsvergoeding die vaak een percentage is van het jaarsalaris van de aangeworven kandidaat. Dit percentage ligt meestal tussen de 15% en 30%, afhankelijk van de complexiteit van de functie en de sector.

Hoe ziet het wervingsproces eruit?

Het wervingsproces begint met een intake en vacatureanalyse om de behoeften en specificaties van de functie te begrijpen. Vervolgens wordt een wervingsstrategie ontwikkeld, de vacature gepubliceerd en kandidaten geworven. Na een zorgvuldige voorselectie en screening worden geschikte kandidaten geïnterviewd en geëvalueerd. Het proces eindigt met het controleren van referenties, het doen van een aanbeveling en het beheer van het arbeidsaanbod aan de geselecteerde kandidaat.

Contact

Veluwezoom 5
1327 AA Almere

020-8201852
info@matchfortalent.nl 

Match for talent